Radegast Ryze Hořká 12

Radegast Ryze Hořká 12

Když v roce 1970 uvařil první sládek Jaromír Franzl pivo Radegast,

bylo díky své charakteristické hořkosti jiné než všechna ostatní piva na trhu

a velmi rychle si získalo mnoho příznivců.

V posledních letech se však stále víc piv přibližuje svou hořkou chutí Radegastu.

Chceme dostát našemu závazku, že „Život je hořký. Bohudík.“

A opět se tedy musíme odlišit. Proto jsme se rozhodli, že uvaříme nové pivo,

plnější a více hořké.

Naše rozhodnutí podpořil i úspěch sezónních nabídek,

jako byla piva Radegast Extra Hořký, Temně Hořký či Fajront.


K vaření nového ležáku používáme tři druhy chmele z moravských chmelnic.

Kromě odrůd Žatecký poloraný červeňák a Sládek si vybrali i další českou odrůdu Saaz Late,

která je díky své vysoké kvalitě považována za budoucnost českého pivovarnictví.

Pivo se vaří tradičním dekokčním způsobem rmutování a trojitým chmelením.

Ležák je držitelem chráněného zeměpisného označení České pivo

Do nového piva dali nošovičtí sládci veškerý svůj um, zkušenosti a kus svého srdce.

Slova hlavního autora receptury a ředitele pivovaru Radegast Ivo Kaňáka hovoří za vše:

„Je to nejlepší pivo, jaké jsme kdy uvařili.“