Radegast Ryze Hořká 12
Když v roce 1970 uvařil první sládek Jaromír Franzl pivo Radegast,
bylo díky své charakteristické hořkosti jiné než všechna ostatní piva na trhu
a velmi rychle si získalo mnoho příznivců.
V posledních letech se však stále víc piv přibližuje svou hořkou chutí Radegastu.
Chceme dostát našemu závazku, že „Život je hořký. Bohudík.“
A opět se tedy musíme odlišit. Proto jsme se rozhodli, že uvaříme nové pivo,
plnější a více hořké.
Naše rozhodnutí podpořil i úspěch sezónních nabídek,
jako byla piva Radegast Extra Hořký, Temně Hořký či Fajront.
K vaření nového ležáku používáme tři druhy chmele z moravských chmelnic.
Kromě odrůd Žatecký poloraný červeňák a Sládek si vybrali i další českou odrůdu Saaz Late,
která je díky své vysoké kvalitě považována za budoucnost českého pivovarnictví.
Pivo se vaří tradičním dekokčním způsobem rmutování a trojitým chmelením.
Ležák je držitelem chráněného zeměpisného označení České pivo
Do nového piva dali nošovičtí sládci veškerý svůj um, zkušenosti a kus svého srdce.
Slova hlavního autora receptury a ředitele pivovaru Radegast Ivo Kaňáka hovoří za vše:
„Je to nejlepší pivo, jaké jsme kdy uvařili.“